اختلال رفتاری (Behavioral Disorder) چیست؟
اختلالات رفتاری در واقع مجموعهای از الگوهای رفتاری مخرب است که منجر به بروز مشکلات جدی در خانه، مدرسه، محل کار و سایر محیطهای اجتماعی میشود. اختلالات رفتاری در کودکان و بزرگسالان بسیار شایع است. علائمی که برای هر کدام از اختلالات رفتاری تعریف میشود باید به مدت 6 ماه در الگوی رفتاری فرد مشاهده شود و نتیجه عوارض دارو یا اتفاقات منفی اخیر در زندگی فرد، نباشد.
علل اختلالات رفتاری چیست؟
طبق تحقیقات اخیر علل بروز اختلالات رفتاری شامل عوامل بیولوژیکی، خانوادگی و محیطی است. چه در کودکان چه بزرگسالان هر کدام از این عوامل میتواند به تنهایی یا با دیگری تلفیق شود و منجر به ایجاد اختلالات رفتاری شود. علل بیولوژیکی شامل ژنتیک، تروما یا ضربه، اختلالات نورولوژیکی، سوئ تغذیه و مشکلات سوخت و ساز در بدن باشد.
نشانههای اختلال رفتاری چیست؟
- علائم عاطفی اختلال رفتاری
منظور از علائم عاطفی رفتارهایی است که فرد در برخورد با دیگران و قرار گیری در محیطهای مختلفی همچون مدرسه، محل کار و … از خود بروز میدهد. این رفتارها در همه افراد لزوما یکسان نیستند. برخی از علائم عاطفی اختلالات رفتاری شامل موارد زیر است.
- به راحتی عصبانی می شوند
- اغلب عصبانی هستند
- پرخاشگری
- دائما دیگران را سرزنش میکنند
- علائم فیزیکی اختلال رفتاری
داشتن علائم فیزیکی میتواند زمینهای برای مبتلا شدن به اختلالات رفتاری شود مثلا نقص عضو، ضربه به مغز و … و از طرفی افرادی که از اختلالات رفتاری رنج میبرند ممکن است به خود آسیب فیزیکی بزنند و با استعمال دخانیات و الکل به بیماریهای قلبی و ریوی و بیماریهای نورولوژیکی مبتلا شوند.