اختلالات خلقی

در این مقاله قصد داریم در مورد اختلالات خلقی با شما صحبت کنیم. اختلالات خلقی  چیست؟ شاید برایتان پیش آمده که یک روز صبح که از خواب بیدار شوید و حال و حوصله انجام هیچ کاری را نداشته باشیدو این مسئله تا چند ساعت و یا حتی چندین روز هم طول بکشد. یعنی حوصله ندارید یا به اصطلاح خلق تان پایین است و شما علت آن را نمی دانید.

اختلالات خلقی چیست؟

اختلالات خلقی ، دسته ای از بیماری های روانپزشکی هستند. این اختلالات در درجه اول بر حالت عاطفی فرد تاثیر می گذارد، به همین خاطر به آن اختلالات عاطفی هم می گویند.

در حالت طبیعی روحیه هر فردی بسته به شرایط تغییر می کند. در اختلال خلقی علائم آن باید چند هفته یا بیشتر وجود داشته باشد. مثلا اگر برای چند ساعت یا یکی دو روز احساس افسردگی کردید، نمی توان گفت اختلال افسردگی دارید. متخصص در صورتی تشخیص اختلال افسردگی را می دهد که مجموعه علایم افسردگی را در مدت حداقل دو هفته داشته باشید.

اختلالات خلقی می تواند تغییراتی در رفتار شما ایجاد کند و توانایی شما را در برخورد با فعالیت های معمول مثل کار، محیط زندگی و یا مدرسه را تحت تاثیر قرار دهد. ممکن است مدت زمان طولانی بسیار غمگین و تحریک پذیر باشید و یا بیش از حد شاد و خوشحال باشید. هنگامی که به طور غیر طبیعی افسرده می شویم اصطلاحا خلقمان پایین است. هنگامی هم که بیش از حد احساس سرخوشی کنیم خلق ما بالا است.

علائم اختلالات خلقی

علائم خلق پایین یا افسرده:

  1.  احساس غم و ناراحتی در بیشتر وقتها یا هر روز
  2. بی انرژی و کسل بودن
  3. تغییر در وزن فرد
  4.  افزایش یا کاهش میزان خواب
  5. احساس نا امیدی و بی ارزش بودن

علایم خلق بالا یا مانیک:

  1. احساس داشتن انرژی و گوش به زنگی بیش از حد
  2. حرکت یا گفتار سریع
  3. بی خوابی و مشکل در به خواب رفتن
  4. پرش افکار
  5. انجام رفتار های پر ریسک مانند رانندگی بی دقت یا ولخرجی زیاد
توجه: زمانی این علایم مشکل ساز و تبدیل به اختلال می شوند که موجب از بین رفتن کارکردهای اجتماعی، بین فردی و شغلی می شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
اسکرول به بالا